Το αραβικό φαγητό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το αραβικό φαγητό στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Το μεράκι μας και η αγάπη μας για ξεχωριστές γεύσεις, έφεραν το αραβικό φαγητό στη Θεσσαλονίκη. Από τα βάθη της Ανατολής, στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη με την αυθεντικότητα των γεύσεων να παραμένει αναλλοίωτη.

Στο μενού του Falaifel θα βρεις επιλογές για όλα τα γούστα. Δεσπόζουν οι επιλογές για χορτοφάγους, ενώ δε λείπουν και λαχταριστές επιλογές με βασική πρώτη ύλη το κρέας. Σε κάθε μας τυλιχτό ή μερίδα χρησιμοποιούμε εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και ολόφρεσκα λαχανικά από την ελληνική γη. Το πρώτο καλωσόρισμα στις γεύσεις της αραβικής κουζίνας στο Falaifel είναι τα αυθεντικά ανατολίτικα μπαχαρικά που φροντίζουμε πάντα να έχουμε σε αφθονία. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά, πως θα γνωρίσεις το αραβικό φαγητό στο Falaifel...

Egyptian Falafel (Φαλάφελ): Ρεβυθοκεφτέδες, καυτερό, σως ταχίνι / κρέμα σκόρδου, ντομάτα, λάχανο, μαϊντανός, αράβικη πίτα.

Sis Taouk (Κοτόπουλο): Κομματάκια στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο με μπαχαρικά, καυτερό, σως μουστάρδας / κρέμα σκόρδου, λάχανο, ντομάτα, μαϊντανός, αράβικη πίτα.

Jamal Kebab (Κεμπάπ): Μοσχαρίσιος και αρνίσιος κιμάς με μπαχαρικά, καυτερό, σως μουστάρδας / κρέμα σκόρδου, λάχανο, ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, αράβικη πίτα.

Latif Kezebe (Συκωτάκια): Συκωτάκια πουλιών με μπαχαρικά, πιπεριές, καυτερό, σως μουστάρδας / κρέμα σκόρδου, λάχανο, μαϊντανός, ντομάτα, αράβικη πίτα.

Fakhir Kibbeh (Κιμπέ): Αρωματικός γεμιστός κεφτές (μοσχαρίσιος) με πλιγούρι και κουκουνάρι, καυτερό, σως μουστάρδας / κρέμα σκόρδου, λάχανο, ντομάτα, μαϊντανός, αράβικη πίτα.

Κι αν θες γλυκό, μπορείς να κλείσεις το γεύμα σου με μπουκίτσες μπακλάβα. Ταξιδέψαμε, ψάξαμε, ρωτήσαμε και φέραμε στη Θεσσαλονίκη αυθεντικές συνταγές από την Ανατολή. Με σεβασμό στα υλικά και στις προτιμήσεις σας και λαμβάνοντας καθημερινά τα εξαιρετικά σας σχόλια, συνεχίζουμε να σας προσφέρουμε τις γεύσεις που αγαπήσατε στο Falaifel.